Rådvilde medarbejdere koster kassen

Skrevet af: Jane Rosengren


Alle afvigelser lige fra beregningsfejl over manglende traceability til forsendelsefejl blev registreret, da jeg for mange år siden var ansat som kvalitets- og miljøchef i flere ingeniørfirmaer. Hvad vi aldrig registrerede var de timer, som gik til spilde, fordi medarbejderne gik rådvilde rundt uden mål og fokus.
Min erfaring siger, at det i virkeligheden er den både oftest forekommende og dyreste fejl på rigtigt mange arbejdsplader. Men for +10 år siden var man ikke klar til den tænkning. Blot én af årsagerne til mit karriereskift. Mit indtryk er, at de seneste stramme år har gjort det endnu mere sandsynligt, at afvigelsen ”medarbejderne er ikke med/rådvilde” sker ude på de danske arbejdsplader. Lederne lever en stram, fortravlet hverdag med tætpakkede mødekalendere og der stilles krav om målbare resultater og forretningsfokus. Parolen er rå forretningsdrift. Det er ganske nemt at forstå, at hårde tider kan kræve, at alle stiller skarpt og klemmer ballerne ekstra hårdt sammen. Gør som der bliver sagt. Uden nødvendigvis at forstå, acceptere måske endog enig. I en periode. Men kun i en periode. På den lange bane er ”parér-ordre-ledelse” gift direkte ind i årene på arbejdspladsen. Medarbejdere, som parerer ordre men ikke forstår, hvor virksomheden er på vej hen og meningen med de beslutninger, som de arbejder efter vil typisk miste effektivitet, begå flere fejl og ikke være i stand til at stille konstruktive udviklingsforslag. Ved ikke at sikre, at alle er ”med” som i ”motiverede, trygge, forstår beslutningerne og finder som minimum accept af dem” … så ender vi med at risikere vores evne til at eksekvere. Bortødslet overskud i forskruet sammenbidthed. I dagens Danmark er vi konstant i forandringsprocesser og det kræves, at en leder kan føre sin flok igennem disse kontinuerlige forandringsprocesser. For at kunne opretholde eksekveringen er det nødvendigt, at lederen forstår den indflydelse forandringer har på den enkelte medarbejder og kan støtte den enkelte i transitionen. Ikke for at lege pædagog, coach eller sjælesørger men for at sikre max performance fra den det enkelte individ og dermed drive virksomheden med størst mulig effektivitet. Det er ikke længere muligt at lede en virksomhed eller en afdeling uden stor menneskelig indsigt. Dine medarbejderes eksekveringsevne og effektivitet kræver det. Rådvilde medarbejdere uden intelligent ledelse koster kassen! Note: Den eneste måde at behandle folk på … er ved at behandle dem så forskelligt, som deres individualitet indbyder til. Kommenaterer modtages gerne på: Jane@ instantchange.dk

Widget "Mainpage left" goes here