7 ledertips til max udbytte af din sommerferie

Skrevet af: Jane Rosengren


Er du en af de chefer, som trækker stikket ud, glemmer alt, lader op og kommer solbrune, veloplagte og klar parat tilbage fra ferien med tasken fyldt med gode ideer og lommerne proppet med energi?
Eller bruger du de første 4 dage på bare at geare en anelse ned og komme tilnærmelsesvis i synk med dine omgivelsers omdrejningshastighed? … hvorefter du bliver syg og tilbringer en uges tid under dynen med feber og snot i alt for rigelige mængder? Herpå faktisk et par reelle feriedage men så … så småt begynder du at rette blikket mod computeren og tænke på at få samlet op og forberedt.
  • Hvis det er sådan, du har det… så er du på ingen måde alene.
Men ingenting bliver jo rigtigt af, at der er mange, der gør det, vel? Alle har behov for at koble af og holde ferie. Førhen fordi kroppene var slidte og musklerne trængte til hvile, frisk luft og ro. I dag mere fordi hjernerne er trætte, kroppen trænger til at blive brugt og hele systemet hungrer efter solens D vitaminer. Men det ER svært at slippe, når dagligdagen netop forventer, at du holder fast og har kontrol og skaber de forventede resultater. Og netop fordi det er svært er det dig, der skal kunne det. Havde det været nemt var nogle andre blevet sat til det. Ikke? De bedste ideer du har fået til udvikling? De største gennembrud dine tanker har budt dig? .. hvornår opstod de? Da du knoklede løs og styrede, kontrollerede, ledede og skabte resultater? Nej vel? .. de kommer typisk, når du slår fra og gør noget helt andet. Eller når du gør ingen verdens ting. Vi kalder det begreb en ”Mozart”. Når Mozart komponerede et nyt stykke kunne han jævnligt gå i stå og den unge komponist fandt hurtigt ud af, at det eneste rigtige at gøre var at give sig til noget helt andet. Når han kom tilbage til flyglet efter et afbræk kunne han skrive stykket færdigt. Din ferie kan blive din ”Mozart”. Du har alle de gode ideer og løsninger tilgængelige, men der skal lige være et moment af ro på dig for, at du opdager dem. Sådan gør du din ferie til en Mozart:
  1. Hold dig sund hen over året. Sov sundt, spis sundt, tænk sundt, motioner sundt.
  2. Sæt tid af til at forberede dit fravær grundigt. Ingen løse ender.
  3. Sæt dig ned på feriens første dag – stille og alene – og mærk hver en muskelfiber og tillad dem at slappe af.
  4. Tænk på, at din krop og hjerne kun kan fungere, hvis du tillader genopladning.
  5. Sig til dig selv, at du har fortjent at slippe tøjlerne og holde fri.
  6. Værdsæt tiden sammen med andre end kollegerne– lyt – de bliver måske din nye inspirationskilde.
  7. De ideer du får undervejs … notér dem og fortsæt din Mozartferie.
God sommer! Kommentarer modtages gerne på jane@instantchange.dk

Widget "Mainpage left" goes here